S-a dus să-şi ajute vecina şi a fost atacat de câinele din gospodărie. Bărbatul, din Argeş, s-a stins din viaţă

HomeEveniment

S-a dus să-şi ajute vecina şi a fost atacat de câinele din gospodărie. Bărbatul, din Argeş, s-a stins din viaţă

  Un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din localitatea Mălureni, judeţul Argeş, şi-a pierdut viaţa într-un mod şocant. Acesta a fost chemat de o

Bărbatul care abordat fetiţele din Slatina a fost reţinut. Este din Piteşti, iar în trecut a mai fost acuzat de fapte de natură sexuală
Accident grav în Piteşti. O persoană este resuscitată, după ce o autoutilitară a intrat în refugiul unei staţii de autobuz
Accident feroviar cumplit. Doi adulţi şi doi copii au murit pe loc, după ce maşina lor a fost lovită de tren
Distribuie acest articol

Loading

 

Un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din localitatea Mălureni, judeţul Argeş, şi-a pierdut viaţa într-un mod şocant. Acesta a fost chemat de o vecină să o ajute să sacrifice nişte pui şi a fost atacat de câinele din gospodărie.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați, pe data de 4 iulie, prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Mălureni, o persoană a fost mușcată de un câine de talie mare.

„La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și un echipaj medical.

Din păcate, bărbatul de 80 de ani, care a suferit leziuni la un membru inferior, a decedat.

Polițiștii au identificat și proprietara exemplarului canin în cauză, din primele verificări rezultând că anterior, bărbatul ar fi venit la locuința femeii la solicitarea acesteia, unde ar fi sacrificat mai mulți pui, iar pe acest fond câinele ar fi scăpat.

Totodată, la fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Animalelor, pentru sprijin specializat, din primele verificări rezultând că exemplarul canin în cauză este înregistrat, nefăcând parte din rasele de câini periculoși, menționate la art. 1 din OUG 55/2002.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă, conform art. 12, alin. 2 din O.U.G. 55/2002 și art. 192 din Codul Penal”, transmite IPJ Argeş.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.

Urmează să fie dispusă efectuarea unei autopsii medico-legale, pentru stabilirea cauzelor decesului.

De asemenea, în baza art.24, ind.1 din Legea 205/2004R privind protecția animalelor, polițiștii au emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0