S-a încheiat campania electorală. Secţiile de vot se deschid duminică, la ora 7.00, şi se închid la ora 22.00

HomeRecomandatePolitică

S-a încheiat campania electorală. Secţiile de vot se deschid duminică, la ora 7.00, şi se închid la ora 22.00

  Doar o zi ne mai desparte de Alegerile Locale şi Europarlamentare. Persoanele cu drept de vot trebuie să ştie că la alegerile locale pot vot

Florin Cîrstea a părăsit AUR. Fostul poliţist, candidatul PSD la Primăria Brebeni
Marius Oprescu a câştigat detaşat un nou mandat la preşedinţia CJ Olt. Social democraţii au primari în 95 de localităţi
Marius Oprescu va candida pentru al treilea mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Doar o zi ne mai desparte de Alegerile Locale şi Europarlamentare. Persoanele cu drept de vot trebuie să ştie că la alegerile locale pot vota doar în localitatea de domiciliu sau reședință. În schimb, la cele europarlamentare se poate vota oriunde, în țară sau în străinătate. Potrivit datelor Autorităţii Electorale Permanente, în judeţul Olt, sunt aproximativ 348.000 de alegători înscrişi în Registrul Electoral.

 

Astăzi, 8 iunie 2024, ora 07:00, s-a încheiat campania electorală pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European și pentru alegerile autorităților administrației publice locale din 9 iunie 2024.

La alegerile din 9 iunie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.955 de secții de votare, iar în străinătate 915 secții de votare. Startul votării la aceste alegeri se dă în străinătate, primele secții de votare fiind deschise în Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 22:00, ora României.

În țară, votarea la cele 18.955 de secții începe duminică, 9 iunie 2024, ora 07:00 și se încheie la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetățenii care, la ora 22:00, se află în sediul secției de votare, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot. Aceleași reguli privind programul secțiilor de votare se aplică și la cele organizate în străinătate.

Votarea în străinătate se va încheia luni, 10 iunie 2024, ora 08:00, ora României, odată cu închiderea secțiilor organizate pe Coasta de Vest a Americii de Nord.

La alegerile locale, alegătorul poate vota doar în comuna, orașul, municipiul sau sectorul unde are domiciliul sau reședința.

Alegătorul care nu se află în comuna, orașul sau municipiul unde are domiciliul sau reședința nu poate vota la alegerile locale.

Chiar dacă alegătorul se află într-o altă comună, alt oraș sau alt municipiu din același județ în care este situată localitatea unde are domiciliul sau reședința, acesta nu poate vota doar pentru consiliul județean sau doar pentru președintele consiliului județean.

Fiecare alegător va primi câte cinci buletine de vot. Este vorba de un buletin pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European, unul pentru alegerea consilierilor locali, unul pentru consilierii județeni, unul pentru alegerea primarului și unul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean.

Aproximativ 348.000 de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne în cele 112 localităţi din judeţul Olt.

Pentru alegerile din 9 iunie în judeţul Olt au fost amenajate 381 de secţii de votare, cele mai multe – 48 – fiind în municipiul Slatina.

Cei mai mulţi alegători sunt în municipiul Slatina – 65.498 de persoane, iar cei mai puţini în comuna Topana – 507.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0