S-a prelungit termenul până la care se poate cumpăra vechime în muncă. 155 de persoane din Olt au încheiat contracte cu CJP Olt

HomeSocial

S-a prelungit termenul până la care se poate cumpăra vechime în muncă. 155 de persoane din Olt au încheiat contracte cu CJP Olt

  155 de persoane din judeţul Olt au plătit pentru a-şi cumpăra vechime în muncă. Termenul până la care cei interesaţi pot plăti pentru a-şi c

Bilete de tratament la Olăneşti, Felix sau Căciulata, pentru pensionarii din Olt. Sejurul începe în 26-28 mai
Aproape 150 de bilete de tratament, în septembrie, pentru pensionarii din Olt
Aproape 86.000 de pensionari, din Olt, cu venituri sub 3.000 de lei, beneficiază de sprijin financiar în lunile ianuarie şi octombrie
Distribuie acest articol

Loading

 

155 de persoane din judeţul Olt au plătit pentru a-şi cumpăra vechime în muncă. Termenul până la care cei interesaţi pot plăti pentru a-şi completa stagiul de cotizare în vederea acordării pensiei pentru limita de vârstă este 31 decembrie 2024.

Oltenii interesați pot cumpăra vechime pentru o perioadă de cel mult 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială. Plata contribuţiei se poate face într-o singură tranşă sau în tranşe lunare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024.

Pot cumpăra vechime în muncă cetățenii români din ţară sau din străinătate care nu sunt pensionari şi care nu au fost asiguraţi în sistemul public de pensii. Această formă de asigurare se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și completeze stagiul de cotizare în vederea acordării pensiei pentru limită de vârstă, respectând vârsta standard de pensionare de 65 ani la bărbați și 63 ani la femei.

Conform prevederilor OUG nr.163/2020, persoanele care nu au calitatea de pensionari se pot asigura in sistemul public pe o perioada de maxim 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare în care persoana nu a realizat un stagiu de cotizare.

Termenul pana la care se pot încheia contracte de asigurare socială în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă a fost prelungit pana la data de 31.12.2024 (Ordonanta de Urgenta nr.70/2023).

Începand cu 1 ianuarie 2023, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare sociala este de 3.000 lei, reprezentand valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Cuantumul contribuției de asigurări sociale aferent acestui venit este de 750 lei/luna”, transmite Casa Judeţeană de Pensii Olt.

În perioada ianuarie – august 2023, in evidenta Casei Judetene de Pensii Olt au fost inregistrate un numar de 155 de contracte de asigurare conform OUG nr.163/2020, dupa cum urmeaza:

– 68 contracte pentru o perioada de asigurare cuprinsa intre 1 luna si 1 an

– 49 contracte pentru o perioada de asigurare cuprinsa intre 1 an si 2 ani

– 19 contracte pentru o perioada de asigurare cuprinsa intre 2 ani si 3 ani

– 10 contracte pentru o perioada de asigurare cuprinsa intre 3 ani si 4 ani

–   5 contracte pentru o perioada de asigurare cuprinsa intre 4 ani si 5 ani

–   2 contracte pentru o perioada de asigurare cuprinsa intre 5 ani si 6 ani

–   2 contracte pentru o perioada de asigurare de 6 ani.

Valoarea contractelor incheiate in acest an s-a ridicat la peste 1.900.000 lei.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0