S-a stins din viaţă, la vârsta de 106 ani, filozoful Mihai Şora

HomeNațional

S-a stins din viaţă, la vârsta de 106 ani, filozoful Mihai Şora

  Filozoful Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat pe reţelele de socializare.Decesul cunoscutului fil

Zelenski: „Dacă nu ne închideţi cerul, rachetele ruseşti vor cădea pe teritoriul vostru, pe casele cetăţenilor din ţări NATO”
O nouă zi neagră în Italia: 793 de oameni au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore
Directoarea unei şcoli bucureştene şi soţul său au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii de seara trecută
Distribuie acest articol

Loading

 

Filozoful Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat pe reţelele de socializare.Decesul cunoscutului filosof şi eseist român a fost anunţat chiar pe pagina sa de Facebook.

 

Mihai Şora, 7 noiembrie 1916-25 februarie 2023. Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi, credinţa, nădejdea şi dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Şi niciodată nu-ţi voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe şinele destinului meu şi m-ai legat ireversibil şi armonios de al tău, cu o graţie de care numai tu erai capabil şi pe care nu mulţi pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima. Încă nu ştiu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veşnic – nu numai în Rai, unde, negreşit, tu vei sta, ci şi pe punctul acesta albastru, boţul de apă şi humă care pluteşte în spaţiu şi pe care opt miliarde de alte făpturi omeneşti – dar niciuna ca tine – convieţuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori îşi sunt – unele, altora – sprijin. E frig fără tine, iubitule. Aziul”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a filozofului.

Mihai Şora s-a născut pe 7 noiembrie 1916 în satul Ianova din judeţul Timiş. El a fost căsătorit de două ori şi are trei copii din prima căsătorie.

În 2014, la vârsta de 98 de ani, s-a recăsătorit cu scriitoarea Luiza Palanciuc-Şora.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0