Simptomele care te vor ajuta să îți dai seama dacă ai Omicron sau o banală răceală

HomeSănătate

Simptomele care te vor ajuta să îți dai seama dacă ai Omicron sau o banală răceală

  Potrivit experților în boli infecțioase, la persoanele complet vaccinate, Omicron provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală banal

Coteana, rată de infectare de aproape 4 la mie. Continuă să crească incidenţa cazurilor Covid-19 în Olt
228 de infectări şi 5 decese, în Olt. Spitalele sunt sufocate de pacienţi  Covid-19
Cursuri online pentru o clasă de a XII-a de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina, după ce un elev a fost confirmat pozitiv
Distribuie acest articol

Loading

 

Potrivit experților în boli infecțioase, la persoanele complet vaccinate, Omicron provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală banală decât cu coronavirusul care a provocat atâtea decese la variantele anterioare. Care sunt simptomele care te vor ajuta să faci diferența între cele două.

Astfel, oamenii de știința britanici au identificat cel puțin două simptome caracteristice prin care varianta Omicron poate fi deosebită de infecția cu virusul obișnuit care cauzează răcelile sezoniere.

Mai exact, este vorba despre oboseala însoțită adesea de dureri musculare fizice și, în unele cazuri, chiar și de o deteriorare temporară a vederii și pierderea poftei de mâncare. La femei, această manifestare a bolii apare puțin mai des decât la bărbați (40% față de 32%), notează BBC.

Al doilea simptom caracteristic este amețeala, care uneori se transformă în greață și, periodic, chiar însoțită de perioade scurte de leșin.

Până acum, au fost raportate 13 tipuri de simptome în urma infecției cu Omicron la adulții vaccinați cu schema completă, dintre care majoritatea sunt foarte asemănătoare cu răceala.

În acest context, simptomele sunt enumerate în ordinea descrescătoare a frecvenței acestora, de la cele mai frecvente la cele care sunt relativ rare după cum urmează:

 • Tuse
 • nas care curge sau nas înfundat
 • oboseală și/sau somnolență
 • durere de gât
 • durere de cap
 • dureri musculare
 • temperatură
 • strănut
 • sensibilitate redusă la mirosuri
 • scăderea apetitului

„Săritul peste mese pentru o perioadă scurtă de timp pentru că nu vă simțiți bine nu este ceva de care să vă îngrijorați prea mult la persoanele sub 65 de ani. Cu toate acestea, o pierdere continuă a poftei de mâncare la vârstnici ar putea fi un semn a ceva greșit și ar trebui discutată cu medicul de familie sau cu un profesionist obișnuit din domeniul sănătății.

Nu este necesar să te forțezi să mănânci dacă nu ai chef, dar este foarte important să continui să bei lichide pentru a ajuta la înlocuirea apei pierdute pe măsură ce corpul tău luptă împotriva infecției” spun cercetătorii.

 1. respirație dificilă
 2. lipsa gustului
 3. durere abdominale

Regulile de prevenție rămân aceleași, iar respectarea lor ne poate ajuta să rămânem în siguranță, mai recomandă experții în sănătate.

Sursa: Antena3

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0