0.2 C
Slatina
duminică, ianuarie 16, 2022

Şofer, din Olt, prins cu 166 km/oră pe DN6. Poliţiştii au reţinut, în weekend, 133 de permise de conducere

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Poliţiştii olteni au reţinut, în acest weekend, 133 de permise de conducere, dintre care 11 pentru alcool, 86 pentru viteză şi 36 pentru alte abateri. Un bărbat, din Stoeneşti, a fost a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 6 – European 70, în afara localității Fărcașele, cu viteza de 166 de km/h, într-o zonă unde viteza maximă admisă este de 100 de km/h.

Duminică, la ora 15:33, un bărbat, de 51 de ani, din comuna Stoenești, județul Olt, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 6 – European 70, în afara localității Fărcașele, cu viteza de 166 de km/h, într-o zonă unde viteza maximă admisă este de 100 de km/h, având un plus de 66 de km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru o perioada de 90 de zile”, transmite IPJ Olt.

Totodată, sâmbătă, pe strada Centura Basarabilor, din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat, de 28 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, pe strada Cuza Vodă, din municipiul Caracal, a fost depistat  un bărbat, de 45 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În perioada 19-21 noiembrie, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 1214 sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 352.060  de lei.

„Totodată, au fost reținute 133 de permise de conducere, dintre care 11 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 86 pentru depășirea limitei de viteză și 36 pentru alte abateri, fiind retrase și 44 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 7 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 3 pentru conducere fără permis și 4 pentru alte abateri”, mai transmite IPJ Olt.

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email