Strategia de digitalizare a educaţiei din România, lansată în dezbatere publică. Ce se doreşte

HomeInvățământ

Strategia de digitalizare a educaţiei din România, lansată în dezbatere publică. Ce se doreşte

Potrivit MEC, ţintele pe care strategia le propune sunt următoarele: 90% din populaţia României să fie alfabetizată digital, formarea a 82% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 20 şi 34 de ani pentru meserii emergente, în vederea inserţiei cu succes pe piaţa muncii şi dotarea tuturor unităţilor de învăţământ din România cu infrastructură şi resurse tehnologice adaptate schimbărilor permanente.

Elevii revin la școală pe 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale care încep cursurile pe 10 mai
Noua ofertă pentru încetarea grevei: Creştere a salariilor cu 1.000 de lei brut şi o majorare cu 40% de la anul
„Radu Greceanu” intră în scenariul roşu. Lista actualizată cu toatele clasele care vor susţine lecţii online
Distribuie acest articol

Loading

Ministerul Educaţiei şi Cercetării supune atenţiei dumneavoastră Strategia de Digitalizare, pe care astăzi o lansăm spre consultare publică, pentru ca toţi cei care au răspuns apelului nostru să-şi recunoască propria contribuţie, să transmită completările pe care le consideră necesare, pentru a fi siguri că nu s-a omis nimic important”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Ministrul susţine că bugetul de investiţii pentru digitalizare al Ministerului Educaţiei în ultimii zece ani a fost de 0 lei.

Tocmai de aceea mă bucur că, în ultima perioadă, profesionişti din sectoarele de IT şi business, mediul non-guvernamental, şi cadre didactice, experţi în educaţie, studenţi şi elevi s-au implicat în elaborarea acestei strategii”, a mai spus Anisie.

Propunerea de strategie de digitalizare a educaţiei din România este disponibilă spre consultare până în 15 februarie 2021 pe site-ul Ministerului, iar de luni va fi publicat şi un instrument de colectare a observaţiilor.

sursa. romaniatv.net

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0