Tânăr reţinut, după ce a înşelat un bărbat cu suma de 10.000 de euro, în schimbul aducerii unei maşini din Germania

HomeEveniment

Tânăr reţinut, după ce a înşelat un bărbat cu suma de 10.000 de euro, în schimbul aducerii unei maşini din Germania

    Un bărbat, din comuna argeşeană Valea Danului, i-a dat unui tânăr 10.000 de euro, cu promisiunea că acesta îi va aduce o maşină di

Taximetrist din Craiova, ameninţat cu un cuţit şi tâlhărit de un tânăr de 23 de ani
Doi tineri au tâlhărit un bărbat în Craiova pentru suma de 80 de lei
Crimă în Dolj: Bărbat înjunghiat mortal în gât de un tânăr de 23 de ani
Distribuie acest articol

Loading

 

 

Un bărbat, din comuna argeşeană Valea Danului, i-a dat unui tânăr 10.000 de euro, cu promisiunea că acesta îi va aduce o maşină din Germania. Ulterior, tânărul nu i-a mai răspuns. Victima a alertat autorităţile, autorul înşelăciunii fiind identificat şi reţinut. 

 

Un bărbat din comuna Valea Danului a sesizat, pe data de 2 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș cu privire la faptul că, în urmă cu aproape o săptămână, ar fi fost înșelat de un bărbat a cărui identitate nu o cunoaște, căruia i-ar fi predat suma de 10.000 de euro, sub reprezentarea că cel în cauză ar fi urmat să se deplaseze în afara țării pentru cumpărarea unui autoturism.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Până la finele zilei, polițiștii au stabilit identitatea persoanei în cauză, iar în urma administrării probatoriului, față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 26 septembrie a.c., persoana vătămată s-ar fi întâlnit, într-o stație peco de pe raza municipiului Pitești, cu o persoană despre care cunoștea doar contul utilizat pe o rețea de socializare.

În cadrul întâlnirii, persoana vătămată i-ar fi predat bărbatului suma de 10.000 de euro, reprezentând contravaloarea unui autoturism ce se afla la vânzare pe un site de profil din afara țării, ocazie cu care această persoană i-ar fi prezentat ca adevărat faptul că a luat legătura cu vânzătorul autoturismului.

Cel în cauză s-ar fi oferit să intermedieze cumpărarea autoturismului, promițând că, în schimbul sumei de 700 de euro, va aduce pe platformă din Germania în România acel autoturism și că va plăti vânzătorului suma primită. Ulterior, bărbatul care a primit suma de bani nu a mai răspuns.

În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost stabilită identitatea persoanei care a primit suma de bani, respectiv un tânăr de 22 de ani, din comuna Hinova, județul Mehedinți (având o identitate diferită față de cea de pe site-ul de socializare).

În baza unui mandat de aducere, cu sprijinul polițiștilor mehedințeni din cadrul Secției de Poliție Rurală Șimian, tânărul a fost condus la sediul poliției pentru cercetări”, transmite IPJ Argeş.

După administrarea probatoriului, tânărul de 22 de ani, din județul Mehedinți, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii argeșeni transmit următoarele recomandări:

 

– Verificați toate condițiile pentru ca tranzacțiile să fie reale, iar produsele cumpărate să fie conforme, în special în domeniul auto. (anunțuri on-line cu autovehicule oferite spre vânzare la prețuri mult sub prețul pieței trebuie să vă dea de bănuit – ,,Ceea ce sună prea frumos ca să fie adevărat, chiar așa și este!”).

– Nu apelați la persoane necunoscute pentru intermedierea unor tranzacții cu sume mari de bani. Este evident că plata unor sume ca avans, în conturi din afara țării, poate avea drept scop ascunderea unui circuit al sumelor de bani rezultate din înșelăciune.

– Cumpărați autovehicule doar prin tranzacții efectuate în mod autorizat. Spre exemplu, pentru servicii de transport al unor autovehicule achiziționate din afara țării sunt disponibile firme specializate, care încheie documente în formă oficială privind serviciile prestate. De asemenea, la cumpărarea unor autoturisme provenind din afara țării, urmăriți valabilitatea documentelor ce însoțesc vehiculul, și nu scăpați din vedere respectarea termenelor legale pentru înregistrarea în evidențele fiscale și perfectare a documentelor.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0