Un adolescent de 14 ani, din Deveselu, a furat maşina părinţilor şi băut fiind a plecat la plimbare

HomeEvenimentRecomandate

Un adolescent de 14 ani, din Deveselu, a furat maşina părinţilor şi băut fiind a plecat la plimbare

  Un minor, în vârstă de 14 ani, din comuna Deveselu, judeţul Olt, a fost prins conducând o maşină pe raza localităţii. Mai mult decât atât, a

Proiectil din Al Doilea Război Mondial, descoperit de un cioban, pe un câmp din Olt
Un muncitor şi-a pierdut viaţa, după ce a fost surprins sub un mal de pământ
Accident în zona magazinului Dedeman
Distribuie acest articol

Loading

 

Un minor, în vârstă de 14 ani, din comuna Deveselu, judeţul Olt, a fost prins conducând o maşină pe raza localităţii. Mai mult decât atât, adolescentul consumase şi alcool. De asemenea, în cadrul acţiunilor pe drumurile din Olt, poliţiştii au reţinut, în perioada 24-26 noiembrie, 43 de permise de conducere.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu, au depistat, la data de 25 noiembrie, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce circula pe strada Sergent Aldea, din comuna Deveselu, județul Olt.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din localitate, până pe strada Iancu Jianu, unde autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un minor, în vârstă de 14 ani, din comuna Deveselu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că minorul ar fi sustras autoturismul de la domiciliul părinților, acesta neavând permis de conducere

De asemenea, minorul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință”, transmite IPJ Olt.

În perioada 24-26 noiembrie, polițiștii olteni au organizat acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 43 de permise de conducere, dintre acestea 30 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 7 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 17 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 9 infracțiuni la regimul rutier.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0