Un craiovean s-a ales cu amendă de 4.000 de lei, după ce a sunat la 112 şi a spus că şi-a pierdut nepoata

HomeEveniment

Un craiovean s-a ales cu amendă de 4.000 de lei, după ce a sunat la 112 şi a spus că şi-a pierdut nepoata

  Un tânăr, în vârstă de 30 din Craiva, s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei după ce a apelat abuziv serviciul de urgenţă 112. Acesta a minţit

Caracal: Doi tineri au fost reţinuţi, după ce au furat maşina unei asistente, chiar din curtea spitalului
Raport medical: Bărbatul trântit cu faţa de asfalt şi călcat pe gât de polițiști, la Pitești, a murit sufocat
Pagube însemnate în urma unui incendiu izbucnit noaptea trecută la Cilieni
Distribuie acest articol

Loading

 

Un tânăr, în vârstă de 30 din Craiva, s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei după ce a apelat abuziv serviciul de urgenţă 112. Acesta a minţit că şi-a pierdut nepoata, fiind dislocate efective sporite în zona indicată de bărbat. Ulterior, acesta le-a spus poliţiştilor ce de fapt a recurs la acest gest în speranţa că-şi va vedea fetiţa, deşi la telefon s-a dat drept bunicul micuţei.

 

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi pe data de 17 octombrie, ora 18.30, prin apel de urgenţă 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona unui complex comercial de pe strada Unirii, ar fi pierdut-o pe nepoata sa în vârstă de 8 ani.

La faţa locului au fost direcţionate, de îndată, toate patrulele aflate în serviciu, în sprijin venind şi poliţişti de investigaţii criminale, fiind efectuate căutări pentru găsirea copilei.

În urma activităţilor desfăşurate, a fost identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Craiova, persoana care a solicitat sprijinul poliţiştilor.     

Cu ocazia audierii, acesta a recunoscut faptul că a apelat în mod nejustificat S.N.U.A.U 112, motivându-şi gestul prin faptul că nu și-a văzut fetița de foarte mult timp, considerând că prin sesizarea poliţiei îi va fi adusă fetiţa.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență,. cu amendă în valoare totală de 4.000 lei”, transmite IPJ Dolj.

Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității”, mai transmite IPJ Dolj.

De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0