Un tânăr, din Craiova, şi-a înscenat furtul unei sume de bani, pe care o pierduse la păcănele

HomeEveniment

Un tânăr, din Craiova, şi-a înscenat furtul unei sume de bani, pe care o pierduse la păcănele

  Un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Craiova, este cercetat de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru inducerea în eroare a org

Haine şi parfumuri contrafăcute, descoperite într-un magazin din Craiova (VIDEO&FOTO)
Tânăr, din Balş, la volan sub influenţa cocainei pe o stradă din Craiova. Ce au mai găsit poliţiştii în maşină
FOTO. Craiova, în topul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. Acordă un vot, dacă îţi place!
Distribuie acest articol

Loading

 

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Craiova, este cercetat de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce şi-ar fi înscenat furtul unei sume de bani. În fapt, tânărul pierduse banii la o sală de jocuri de noroc, iar poliţiştilor le-a declarat că a fost tâlhărit.

În seara zilei de 15 mai, ora 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi de tânăr cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla pe aleea pietonală ce face legătura între bld. Nicolae Romanescu şi strada Dr. N.I. Siseşti, trei persoane necunoscute l-ar fi lovit cu pumnii în zona feţei şi a toracelui, dar pentru care nu doreşte acordarea de îngrijiri medicale.

Ulterior, după plecarea celor trei persoane, tânărul ar fi observat că îi lipseşte suma de 800 de lei din buzunarul pantalonilor.

Având în vedere aspectele sesizate, o echipă complexă de poliţişti a efectuat activităţi investigativ-operative, au fost audiaţi martori şi au fost ridicate şi vizionate imagini înregistrate de camerele de supraveghere, stabilindu-se că cele reclamate nu se confirmă.

În fapt, în dimineaţa zilei de 15 mai a.c., tânărul ar fi mers la o sală de jocuri de noroc situată pe bld. Nicolae Titulescu, unde ar fi jucat suma de 800 de lei, sumă pe care a pierdut-o.

Având în vedere cercetările efectuate, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare, tânărul fiind bănuit că ar fi sesizat în mod nereal producerea unei fapte prevăzute de legea penală”, transmite IPJ Dolj.

Poliţiştii reamintesc:

Conform art. 268 Cod Penal, inducerea în eroare a organelor judiciare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă.

(1)Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă._

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0