Un tânăr, din Slatina, amendat cu 12.000 de lei, după ce a abandonat un câine pe stradă

HomeEveniment

Un tânăr, din Slatina, amendat cu 12.000 de lei, după ce a abandonat un câine pe stradă

  Un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din Slatina, a fost amendat cu 12.000 de lei, după ce a abandonat un câine pe o stradă din oraş. Iniţial,

FOTO. Dosar penal pentru un bărbat, din Cezieni, care şi-a agresat câinele. Opt exemplare canine preluate şi plasate în adăpost
Cruzime în Olt. Cai şi măgari ucişi şi dezosaţi, iar resturile abandonate pe un câmp din Radomireşti
Doi tineri au cumpărat un cal şi l-au abandonat pe un teren, din cauza stării de sănătate. Animalul a fost îngrijit de un medic
Distribuie acest articol

Loading

 

Un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din Slatina, a fost amendat cu 12.000 de lei, după ce a abandonat un câine pe o stradă din oraş. Iniţial, tânărul a primit un avertisment sub angajamentul că va păstra câinele, însă patrupedul a fost văzut pe străzi, iar proprietarul amendat în cele din urmă.

 

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat, pe data de 19 mai, din oficiu cu privire la faptul că un tânăr ar fi abandonat un exemplar canin, pe o stradă din municipiul Slatina.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat tânărul, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Slatina, care ar fi abandonat exemplarul canin.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor Legii 205/2004 privind protectia animalelor, iar exemplarul canin i-a fost lăsat în custodie, întrucât acesta a declarat că dorește să îl păstreze.

De asemenea, tânărului i-au fost prelucrate obligațiile pe care acesta le are în calitate de deținător de animale, conform prevederilor Legii 205/2004.

Ulterior, la data de 28 mai 2024, în urma unor imagini apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, polițiștii au văzut același exemplar canin pe o stradă din municipiul Slatina.

De această dată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, conform Legii 205/2004”, transmite IPJ Olt.

Exemplarul canin a fost ridicat de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și a fost plasat într-un adăpost din municipiul Slatina.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0