Vânt şi precipitaţii, în toată ţara. 15 judeţe, sub Cod Galben

HomeActualitateRecomandate

Vânt şi precipitaţii, în toată ţara. 15 judeţe, sub Cod Galben

  Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea, valabilă în toată ţara, în intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20.00. Se

ANM: De duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara
Ploi, lapoviţă şi ninsoare, în aproape toată ţara, până sâmbătă, la ora 10.00
Informare meteo: Ploi, vânt şi polei, în următoarele zile

 

Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea, valabilă în toată ţara, în intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20.00. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi  viscol în zona montană înaltă.

În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est”, transmite ANM.

De asemenea, în intervalul de valabilitate: 16 ianuarie, ora 17 – 17 ianuarie, ora 22, va intra în vigoare un Cod Galben.  Astfel, în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0