Victorina Bora, noul selecţioner al naţionalei de tineret. „Ne dorim să avem rezultate frumoase”

HomeSport

Victorina Bora, noul selecţioner al naţionalei de tineret. „Ne dorim să avem rezultate frumoase”

  Antrenoarea echipei de handbal CSM Slatina, Victorina Bora, a fost votată în Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Handbal pentru

Adina Diaconu, campioană europeană la dublu mixt
Slătineanca Diana Lixăndroiu, primele goluri la Campionatul European
Handbalista de doar 17 ani de la CSM Slatina, Diana Lixăndroiu, convocată pentru Campionatul European

 

Antrenoarea echipei de handbal CSM Slatina, Victorina Bora, a fost votată în Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Handbal pentru a deveni noul selecţioner al lotului de tineret Under 19 al României. Antrenoarea grupării slătinene  se va ocupa în continuare şi de pregătirea echipei de handbal CSM Slatina. Prima acţiune în calitate de selecţioner al naţionalei de tineret va fi chiar în această lună. Cea mai importantă competiţie pentru tricolore va fi Campionatul European din vara anului 2023.

Antrenoarea grupării slătinene, Victorina Bora, a primit vineri votul în Comisia Tehnică pentru a deveni noul selecționer al lotului național de tineret U19. Membrii din Comisia Tehnică au mai avut pe masă propunerea Mona Maior Pașca – Luminița Huțupan Dinu, Victorina Bora fiind votată cu 9-3.

Colegii mei m-au votat, în marea majoritate, au decis să mă ocup de pregătirea echipei de tineret. Duminică, după ce se încheie etapa de la Liga Naţională, voi avea o discuţie cu conducerea Federaţiei Române de Handbal şi vom vedea ce facem mai departe. O să mă gândesc şi la staff…Într-adevăr, am lucrat tot timpul cu jucătoare tinere, la toate echipele la care am fost am promovat jucătoarele tinere..La Craiova, la vremea respectivă, le-am promovat pe Alexandra Gogoriţă, Şelaru, Ilie, mai multe…Nu doar la Slatina am promovat jucătoare tinere, aici într-adevăr, am avut tot timpul jucătoare foarte tinere.

Din păcate, la naţionala aceasta nu sunt multe jucătoare care au luat contact cu echipe de prima ligă, mă refer să şi joace…O să vedem, ţinând cont că Campionatul European va fi în România o să încercăm să aibă cât mai multe perioade de pregătire, cât mai multe jocuri, pentru că şi ele şi eu ne dorim, de fapt toată lumea, să avem rezultate frumoase. Repet, faptul că Campionatul European se va organiza în România, ne obligă foarte mult. Prima acţiune va fi după etapa din 20 octombrie, atunci când se va întrerupe campionatul”, a declarat antrenoarea grupării slătinene, Victorina Bora. 

Victorina Bora a activat în trecut la Centrul de Excelenţă Râmnicu-Vâlcea, iar de mai bine de şase sezoane pregăteşte CSM Slatina, echipe pe care a promovat-o şi a reuşit să o menţină în Liga Naţională.

Comitetul Executiv al EHF a oferit de curând României dreptul de organizare al Campionatului European de handbal tineret U19, în perioada 6-16 iulie 2023. Cel mai probabil, competiția va avea loc la Bistrița.

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    o antrenoare extraordinara, de 6 sezoane este numai la baraj….. vai de noi!

DISQUS: 0