VIDEO. Bărbat salvat din apele râului Olt, în zona barajului de la Teslui – Exerciţiu ISU

HomeEveniment

VIDEO. Bărbat salvat din apele râului Olt, în zona barajului de la Teslui – Exerciţiu ISU

Un exerciţiu de forţe a fost desfăşurat, astăzi, în zona barajului de la Teslui, de către ISU Olt  şi ISU Teleorman. Conform scenariului, un bărbat aflat la pescuit a căzut din barcă, iar prietenul a alertat autorităţile.

S-a stins din viaţă biciclistul, din Topana, lovit cu maşina de un şofer pozitiv la Drugtest
O adolescentă dintr-un centru de tip familial Slatina, aflată în Parcul Tineretului, a dispărut de lângă educator. Cine o vede să sune la 112
Amenzi, în urma unui turneu de fotbal, cu 100 de persoane, organizat în Caracal. Alte două petreceri private au fost întrerupte de poliţişti
Distribuie acest articol

Loading

Desfăşurare de forţe, în jurul prânzului, în zona barajului de la Teslui. Totul a fost un exerciţiu contra timp al celor de la ISU Olt şi Teleroman, pentru salvarea de la înec a unei persoane căzute în apă.

Operator ISU: Bună ziua! Ce urgență aveți!

Apelant: Bună ziua! Vă rog să veniți urgent, la barajul de la Teslui, prietenul cu care eram la pescuit a căzut din barcă și eu nu pot să îl ajut pentru că nu știu să înot!

Operator ISU: Imediat o să ajungă la dumneavoastră echipajele de pompieri, vă rog să vă păstrați calmul și să-l ajutați pe prietenul dumneavoastră să se mențină la suprafața apei!

Acesta este scenariul care a stat la baza exercițiului care s-a desfășurat, joi, 12 noiembrie, în localitatea Teslui. Exercițiul s-a desfășurat cu forțe și mijloace din cadrul ISU Olt – Detașamentul Slatina și ISU – Teleorman – Detașamentul Alexandria”, transmite ISU Olt.

Pentru rezolvarea situației tactice, la locul evenimentului s-au deplasat, din cadrul Detașamentului Slatina, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, cu barcă și peridoc, încadrată cu trei scafandri, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru primă intervenție, cu barcă și peridoc și o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, încadrată cu doi scafandri și un conducător auto, din cadrul Detașamentului Alexandria.

Scopurile principale ale exercițiului au fost: perfecționarea deprinderilor privind utilizarea tehnicii și accesoriilor din dotare; pregătirea personalului operativ, pentru luarea deciziilor și desfășurarea acțiunilor de intervenție, în vederea salvării unei persoane din mediul acvatic; punerea în aplicare, în mod unitar, a procedurilor de intervenție, în conformitatea cu normele legale și cu specificul misiunilor scafandrilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0