VIDEO. Percheziţii în Dolj. Copilă de 15 ani obligată să practice prostituţia „la stradă” în Italia

HomeEveniment

VIDEO. Percheziţii în Dolj. Copilă de 15 ani obligată să practice prostituţia „la stradă” în Italia

  Ample percheziţii în judeţul Dolj. O copilă, în vârstă de 15 ani, a fost obligată să practice prostituţia în Italia. Poliţiştii au descins î

FOTO. Accident la trecerea de pietoni de pe strada Ecaterina Teodoroiu
Scandal, în trafic, în comuna Verguleasa. Un bărbat şi o femeie, agresaţi de alţi doi, tată şi fiu
Un pacient, în vârstă de 51 de ani, infectat cu COVID-19, si-a pus capăt zilelor în spitalul „Matei Balş”. Omul s-a aruncat de la fereastră
Distribuie acest articol

Loading

 

Ample percheziţii în judeţul Dolj. O copilă, în vârstă de 15 ani, a fost obligată să practice prostituţia în Italia. Poliţiştii au descins în mai multe locaţii. De asemenea, într-un al dosar, patru persoane, membri ai aceleaşi familii, au transportat în Italia atât minore, cât şi fete majore, pe care le-au obligat să se prostitueze.

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, efectuează 8 percheziții domiciliare, în județul Dolj, în două cauze penale,  privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

 

Din materialul probator administrat în prima cauză a reieșit că, în ianuarie 2023, o persoană ar fi recrutat o altă persoană vătămată minoră, de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație) și, prin inducere în eroare (promisiuni de conviețuire), ar fi transportat-o și adăpostit-o în Italia, unde, prin acte de violență fizică și psihică, ar fi exploatat-o sexual, obligând-o să practice prostituția („la stradă”).

 

În activitatea infracțională, aceasta ar fi beneficiat de sprijinul unei alte persoane (membru al familiei sale), care ar fi avut rolul de a supraveghea victima minoră și de a colecta sumele de bani  rezultate din activitatea infracțională”, transmite IPJ Dolj.

Cercetările efectuate în cel de-al doilea dosar au relevat faptul că patru persoane (membri ai aceleași familii) ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, minore și majore, prin inducere în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, după care le-ar fi transportat în Italia, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a acestora.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0