VIDEO. Percheziţii la falsificatorii de certificate de vaccinare. 66 de persoane sunt duse la audieri

HomeEveniment

VIDEO. Percheziţii la falsificatorii de certificate de vaccinare. 66 de persoane sunt duse la audieri

  IPJ Mehedinți a efectuat 64 de percheziții, miercuri dimineață, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, la persoane suspectate că au f

VIDEO. Percheziţii în Olt, la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme
Zeci de percheziţii în mai multe judeţe, printre care Olt şi Dolj, la persoane bănuite de trafic de droguri şi criminalitate informatică
Percheziţii în Olt, într-un dosar de furt de energie electrică. Trei persoane au fost reţinute 24 de ore

 

IPJ Mehedinți a efectuat 64 de percheziții, miercuri dimineață, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, la persoane suspectate că au falsificat certificate de vaccinare.

Doi angajați ai Primăriei Drobeta-Turnu Severin ar fi falsificat adeverințe de vaccinare pentru 96 de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie adoi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19”, informează IPJ Mehedinți.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19. Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0