VIDEO. Plantaţie uriaşă de cannabis descoperită de DIICOT.  Traficanţii au înfiinţat cultura pe 6 hectare

VIDEO. Plantaţie uriaşă de cannabis descoperită de DIICOT.  Traficanţii au înfiinţat cultura pe 6 hectare

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Distribuie pe Facebook

Procurorii spun că, în primăvara anului 2020, cei doi au înființat, pe raza județului Dâmbovița, o plantație de cânepă cu conținut ridicat de THC, pe o suprafață de aproximativ 6 hectare, în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum. În cursul lunii septembrie, plantația a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localității în care a fost înființată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locații de pe raza județelor Ilfov și Prahova.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Dâmbovița, Ilfov și Prahova, în urma cărora au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă, o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător”, se arată în comunicatul DIICOT.


În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești și București și SCCO Ilfov, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și IJJ Dâmbovița.

 

COMMENTS