VIDEO&FOTO. Tronsonul 3 al DEx12, Slatina-Coloneşti, va fi deschis circulaţiei în jurul Crăciunului

HomeRecomandateAdministrație

VIDEO&FOTO. Tronsonul 3 al DEx12, Slatina-Coloneşti, va fi deschis circulaţiei în jurul Crăciunului

  Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a vizitat astăzi Drumul Expres Craiova-Pitești, însoțit de președinții Consiliilor Județene Olt și

Peste 100 de sportivi, dar şi antrenori, răsplătiţi pentru că au adus cinste judeţului Olt. Marius Oprescu: „Suntem datori să încurajăm, să răsplătim şi să susţinem performanţa”
CJ Olt va accesa fonduri pentru o staţie de tratare mecanico-biologică a deşeurilor de la halda ecologică Bălteni
Marius Oprescu, preşedintele PSD Olt: „Sondajele arată că PSD a crescut, suntem undeva la 40%”
Distribuie acest articol

Loading

 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a vizitat astăzi Drumul Expres Craiova-Pitești, însoțit de președinții Consiliilor Județene Olt și Dolj, Marius Oprescu și Cosmin Vasile.  Lotul 3 al DEx12, tronsonul ieşirea din Slatina-Coloneşti, va fi deschis circulaţiei în decembrie, în jurul Crăciunului.

 

Încă aproximativ 31 kilometri vor fi dați în folosință în luna decembrie (tronsonul 3, Valea Mare(localitatea falată în apropierea Slatinei)-Coloneşti), urmând ca, anul viitor, să se realizeze conexiunea cu autostrada București-Pitești.

De asemenea, tronsonul IV, executat tot de UMB, este aproape 50% din stadiul de execuție. Din păcate, pe primul tronson al acestui drum, între Craiova și Balș, este nevoie de o mobilizare mai eficientă, a anunţat Sorin Grindeanu, în cadrul vizitei efectuate pe Drumul Expres.

Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Drumului Expres Craiova- Pitești (DEx 12) și Variantei Ocolitoare Craiova Sud!

Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitești, care anul acesta poate fi dat în circulație. Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut. Constructorul român este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%.

Și lucrările de pe Tronsonul 4 evoluează bine, iar stadiul fizic și se apropie de 50%. Finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe acest tronson este posibilă în 2024.

Pe cele două tronsoane lucrează același constructor român care a realizat și Tronsonul 2 al DEx 12, aflat acum în circulație.

Pe Tronsonul 1 al Drumului expres Craiova- Pitești, constructorul turc a demarat lucrările organizatorice în vederea finalizării construcției celor 17,7 km (Craiova – Robănești). Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul și-a asumat o bună mobilizare și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului viitor. Dacă se menține ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 vom putea circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești.

Din păcate, nu pot să am cuvinte de apreciere pentru lucrările de pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN56- DN55- DN6). Antreprenorul italian este în întârziere și este slab mobilizat, iar lucrările sunt la un stadiu fizic de doar 52%, deși acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023!

Atrag atenția constructorului că trebuie să se mobilizeze urgent și să finalizeze construcția celor 9,8 km ai centurii sud cât mai repede.

În caz contrar, pe lângă penalitățile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere și la interzicerea participării la viitoare licitații”, spune Grideanu.

 

Declaraţiile oficialilor:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0