3 decembrie –  Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată în centrele DGASPC Olt

3 decembrie –  Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată în centrele DGASPC Olt

„Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi” este sărbătorită în data de 3 decembrie şi este dedicată atât copiilor, tinerilor, cât şi adulţilor şi îşi propune să sensibilizeze publicul în scopul prevenirii excluziunii şi marginalizării sociale. Direcţia de Asistenţă si Socială şi Protecţia Copilului Olt va organiza, în feicare centru destinat persoanelor cu diabilităţi, o serie de activităţi pentru a marca această zi.

Distribuie pe Facebook

Data de 3 decembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, drept Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Instituţia din judeţul Olt, care ocroteşte persoanele cu handicap va organiza o serie de activităţi în fiecare centru pentru a marca această zi.

În fiecare zi a anului, facem câte un pas spre conştientizare şi implicare! Cu atât mai mult, ziua de 3 decembrie este ziua în care ne afirmăm dorinţa de colaborare, astfel încât să creăm acea societate în care persoanele cu dizabilităţi să trăiască demn, în egalitate şi să-şi exercite toate drepturile, indiferent de abilităţile lor !


 Cu această ocazie DGASPC Olt organizează, în fiecare centru în parte destinat persoanelor cu dizabilități, diverse activități ce au ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri şi ridicarea nivelului de acceptare în ceea ce privește problemele cu care se confruntă aceste persoane, susținerea demnității şi a drepturilor acestora printr-o schimbare de atitudine față de notiunea de dizabilitate şi eliminarea barierelor sociale în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate”, transmite DGASPC Olt.

DGASPC Olt mai transmite că prin aceste activităţi  în care sunt implicate direct persoane cu dizabilităţi, se doreşte punerea  în valoare şi promovarea talentului, abilităţilor şi capacităţilor deosebite deținute de aceste persoane speciale, a căror integrare şi incluziune reprezintă misiunea tuturor.

 

COMMENTS