30 de persoane din Olt amendate pentru deţinerea ilegală de câini din rasa ogar sau metişi

HomeEveniment

30 de persoane din Olt amendate pentru deţinerea ilegală de câini din rasa ogar sau metişi

  Polițiștii au identificat și sancționat contravențional 30 de persoane, cu amendă în valoare totală de peste 15.000 de lei, pentru deţinerea

Accident în Olt. Un tânăr, din Oporelu, aflat pe o trotinetă electrică, la spital după ce a intrat în coliziune cu o maşină
Tânăr, din Olt, depistat în trafic fără a poseda permis de conducere
O copilă de 15 ani, din Dolj, violată de doi bărbaţi, în timp ce un al treilea a filmat ororile cu scopul producerii de material pornografic
Distribuie acest articol

Loading

 

Polițiștii au identificat și sancționat contravențional 30 de persoane, cu amendă în valoare totală de peste 15.000 de lei, pentru deţinerea ilegală de câini din rasa ogar sau metiși.

În perioada 15 noiembrie 2023 – 15 martie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în baza unui plan propriu, activități de verificare a deținătorilor de câini din rasa ogar sau metiși, precum și de identificare a persoanelor care dețin astfel de animale neînregistrate.

În cadrul activităților, polițiștii au efectuat 43 de verificări la persoanele din județul Olt, care dețin câini din această rasă ori metiși, pentru a preveni posibilele încălcări ale legislației în ce privește braconajul cinegetic și a faptelor ilicite, incidente domeniului protecției animalelor.

În ce privește deținerea acestor animale neînregistrate, polițiștii au identificat și sancționat contravențional 30 de persoane, cu amendă în valoare totală de peste 15.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, republicate cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, polițiștii au informat persoanele vizate cu privire la necestitatea respectării condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a câinilor din rasa ogar sau metiși, precum și asupra faptului că vânătoarea cu astfel de câini constituie infracțiune de braconaj și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei, conform legislației penale”, transmite IPJ Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0