4.071 de lei pe lună, pentru PFA-urile din Olt afectate de pandemia COVID-19. Ce alte categorii au mai solicitat sprijinul

HomeSocial

4.071 de lei pe lună, pentru PFA-urile din Olt afectate de pandemia COVID-19. Ce alte categorii au mai solicitat sprijinul

Dacă AJOFM Olt plăteşte şomajul tehnic pentru societăţile care şi-au sistat activitatea, există alte câteva categorii importante afectate de pandemia COVID-19, care au soliciat acest sprijin, însă Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială. Astfel, PFA-urile, întreprinderile individuale, familiale, independente şi profesiile liberale beneficiază de o indemnizaie de 75% din salariul minim brut utlizat la fundamentarea bugetului, adică 4.071 de lei pe lună. La nivelul judeţului Olt, 846 de persoane au solicitat sprijinul financiar, suma plătită pentru luna martie fiind de 1.585.330 de lei.

Suma plătită pentru luna martie depşeşte 1.500.000 de lei

Verificări la staţiile GPL din judeţul Olt efectuate şi de inspectorii de muncă
Dezbateri organizate de AJOFM Olt, sub egida „Luna Mai-luna promovării economiei sociale”
Constructori cu lucrări în Slatina şi Drăgăneşti-Olt, amendaţi pentru munca la negru
Distribuie acest articol

Loading

Persoanele fizice autorizate(PFA), întreprinderi individuale (II), familiale(IF), persoane fizice independente (PFI) și profesii liberale (PF) – cei cu întreprinderi individuale, cei cu drepturi de autor, lucrătorii din cooperație și liber-profesioniștii au avut posibilitatea de a solicita şomajul tehnic ca urmare a pandemiei COVD-19.

Pentru aceste categorii statul suportă, indiferent de veniturile lor, o indemnizație egală cu 75% din salariul mediu brut. Pe anul 2020 câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 5.429 lei. Astfel, indemnizația fixă pentru PFA și alte astfel de categorii este de 4.071 de lei brut pe lună. Indemnizația este supusă impozitării și plății contribuțiilor sociale, conform Codului Fiscal.

La nivelul judeţului Olt, 846 de astfel de categorii au solicitat această indemnizaţie. Cele mai multe sunt PFA-uri (419), întreprinderi individuale (230), întreprinderi familiale (38), alţi profesionişti (58), drepturi de autor şi drepturi conexe (4), structuri sportive în subordinea administraţiei publice locale (74), structuri sportive private (23), unităţi cooperatiste (81). Suma plătită de AJPIS Olt se ridică la 1.585.330.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0