4.503 doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în Olt. „Aproximativ 70% din personalul medical vrea să se vaccineze”

4.503 doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în Olt. „Aproximativ 70% din personalul medical vrea să se vaccineze”

Vaccinul anti-coronavirus va ajunge și în județul Olt, iar marea majoritate a medicilor și asistenților din județ și-au exprimat deja dorința de a beneficia de el. Potrivit DSP Olt, au fost comandate 4.503 doze de vaccin, pentru aproximativ 70% din personalul medical.

Distribuie pe Facebook

Deoarece fac parte din primele categorii de oameni care vor beneficia de vaccin, cadrele medicale din toate unitățile sanitare din județul nostru vor avea acces la acesta.

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a precizat că conform catagrafierii, aproximativ 70% din personalul medical doreşte să se vaccineze împotriva noului coronavirus.


„Avem solicitare pentru 4.503 doze de vaccin anti-COVID. Catagrafierea cuprinde personalul medical şi auxiliar din unităţi de stat şi private, aici intră şi DGASPC-ul, Ambulanţa, medicii de familie. Din totalul personalului medical din judeţ, aproximativ 70% şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina”, a precizat Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

Categoriile din prima serie care vor beneficia de vaccin:

– personalul medical si auxiliar  din unitatile sanitare publice si private;

– personalul medical si auxiliar  din unitatile de asistenta sociala si de ingrijire;

– personalul medical si auxiliar  din laboratoare medicale, radiologie, imagistica medicală;

– personalul medical si auxiliar  din serviciile de ambulantă;

– personalul medical din ambulatoriile de specialitate, policlinici, dispensare medicale;

– personalul medical si auxiliar din cabinetele medicale individuale (  CMI ) , medici de familie si alte specialităţi medicale.

Deocamdată, nu se cunoaște data exactă când va începe vaccinarea, detaliile urmând a fi stabilite în perioada următoare la nivel central.

COMMENTS