Absolvenţii sunt aşteptaţi să solicite şomajul, în valoare de 250 de lei. Termenul limită este 3 august

HomeSocial

Absolvenţii sunt aşteptaţi să solicite şomajul, în valoare de 250 de lei. Termenul limită este 3 august

  Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii au termen 60 de zile de la absolvire, pentru a se înregistra la AJOFM Olt, pentru a beneficia de şomaj s

14 octombrie, ziua în care absolvenţii din Olt îşi pot găsi un loc de muncă. Bursa se organizează în Slatina şi Caracal
S-au afişat rezultatele la Bacalaureat. Nicio medie de 10 în Olt. Patru candidaţi au obţinut 9,93
VIDEO&FOTO. Dezinteres total pentru locurile de muncă. Posturi vacante mai multe decât persoane care au trecut pragul evenimentului
Distribuie acest articol

Loading

 

Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii au termen 60 de zile de la absolvire, pentru a se înregistra la AJOFM Olt, pentru a beneficia de şomaj sau prima de inserţie de 1.500 de lei, în cazul în care se angajează în termen de două luni de la înregistrarea ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Potrivit AJOFM Olt, termenul limită pentru obţinerea indeminizaţiei de şomaj, în valoare de 250 de lei, este 3 august.

Absolvenţii promoţiei 2021 au termen 60 de zile de la absolvire să se înregistreze în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie în scopul integrării  pe piaţa forţei de muncă. Este vorba despre servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă promovează sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe cu data de finalizare a cursurilor, potrivit prevederilor Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale.

Cei care îşi găsesc o slujbă în termenul de 60 de zile de la absolvire, primesc de la stat o primă de inserţie în valoare de 1.500 de lei.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt urmatoarele: act de identitate (copie şi original), adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie şi original), declarație pe proprie răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că persoana nu are restricţii medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricţii medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă.

Pentru a se înregistra, tinerii din judeţul Olt se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în a căror rază teritorială îşi au domiciliu :Agenţia Locală Slatina- str. Prelungirea Crişan, nr. 2; Agenţia Locală Caracal – str. Nicolae Titulescu, nr. 29;  Punct de Lucru Balş – str. Nicolae Bălcescu, bl. 152, ap. 1 şi 3; Punct de Lucru Corabia – str. T. Vladimirescu, nr. 52;  Punct de Lucru Drăgăneşti-Olt, str. N. Titulescu, nr. 111.

Absolvenții care nu se prezintă în termenul legal pentru a fi luați în evidențe au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia de serviciile de mediere pe piaţa muncii, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0