Alertă de vreme rea. Oltul, sub cod galben de ploi, vijelii şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de vreme rea, care vizează judeţul Olt, până pe data de 24 iunie, ora 02.00. Se vor semnala averse torenţiale, grindină şi vijelii, iar cantităţile de apă pot depăşi 40…50 l/mp.

Alertă de vreme rea. Oltul, sub cod galben de ploi, vijelii şi grindină

Vremea rea se menţine în întreaga ţara şi există riscul producerii de inundaţii

Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimei informări a meteorologilor, judeţul Olt se află sub cod galben de vreme rea. Se vor semnala averse torenţiale, grindină şi vijelii.

În interval de valabilitate 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00  în extremitatea de vest și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, transmit meteorologii.


Meteorologii atenţionează că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

 

 

COMMENTS