Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, prezentă la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Slatina: „Este o adevărată bijuterie arhitecturală”

HomeActualitate

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, prezentă la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Slatina: „Este o adevărată bijuterie arhitecturală”

  Noul sediu al Judecătoriei Slatina, fosta clădire BNR, monument istoric, a fost inaugurat astăzi în prezenţa ministrului Justiţiei, Alina Go

Amenzi de 500 lei pentru minorii care fumează în locuri publice: şcoli, drumuri, parcuri, stadioane
Ce nutrienți sunt esențiali pentru câine: Iată cele mai importante elemente pentru o dietă echilibrată!
LISTĂ. Toate cele 112 localităţi din Olt au infectări Covid-19. Oraşul Balş a trecut de incidenţa 11
Distribuie acest articol

Loading

 

Noul sediu al Judecătoriei Slatina, fosta clădire BNR, monument istoric, a fost inaugurat astăzi în prezenţa ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu. Investiţia în valoare de aproximativ 16 milioane de lei a fost realizată prin CNI.

 

Prezentă la Slatina, la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Slatina, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că şi sediul Judecătoriei Corabia va fi modernizat. Valoarea investiţiei de la Slatina se ridică la aproximativ 16 milioane de lei şi a fost realizată de Compania Naţională de Investiţii.

Săptămâna trecută, am inaugurat un corp nou de clădire la Tribunalul Gorj. Acum, împreună cu dumneavoastră, marcăm finalizarea unui sediu nou pentru Judecătoria Slatina, o adevărată bijuterie arhitecturală.

Ministerul Justiţiei va inaugura până la sfârșitul acestui an, sedii moderne de instanță, realizate prin Compania Naţională de Investiţii, în alte trei județe:Dâmbovița-Judecătoria Târgoviște,Mureş- Curtea de Apel Mureş, Hunedoara-Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva). Și încă o veste bună pentru județul dumneavoastră. În luna iulie a acestui an, România a contractat un împrumut de 100 milioane de euro de la Banca Internațională pentru Reconstrucție si Dezvoltare, iar o parte din acest împrumut va fi destinat lucrărilor de modernizare a Judecătoriei Corabia.

Investițiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esenţiale și reprezintă una dintre condițiile primordiale pentru o justiție de calitate, în care oamenii să aibă încredere. Atât profesioniștii dreptului care îşi desfăşoară activitatea in sediile instanţelor, cât și justițiabilii merită această formă de respect.

Acest nou sediu de instanţă, în care au fost investite circa 16 milioane lei, nu ar fi fost realizabil fără muncă de echipă – fără o colaborare onestă si constructivă între autoritățile centrale și locale”, a precizat Ghorghiu.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0