18.1 C
Slatina
sâmbătă, august 13, 2022

Alte aproape 15.000 de doze de vaccin gripal ajung în Olt

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioană
Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -

 

Potrivit DSP Olt, judeţul a primit în acest sezon rece 26.655 de doze de vaccin gripal. Autorităţile sanitare au identificat aproape 50.000 de persoane considerate în categoriile de risc, care doresc să se vaccineze antigripal, iar astăzi, 7 decembrie, va ajunge în depozitul DSP alte aproape 15.000 de doze.

Pentru sezonul  rece 2021- 2022, D.S.P. Olt  a catagrafiat  49.393  persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal.

Pana in acest  moment, in Depozitul Antiepidemic al D.S.P.  Olt au intrat 26.655 doze de vaccin gripal tetravalent ( produs biologic monodoza cu 4 valente VAXIGRIP TETRA), care a fost distribuit unitatilor medicale vaccinatoare.

În cursul zilei de astazi, 07.12.2021, va intra o noua transa de vaccin gripal  in Depozitul Antiepidemic al D.S.P.  Olt, respectiv 14. 620 doze, care va fi  distribuit tuturor cabinetelor de medicină de familie”, transmite DSP Olt. 

Principalii beneficiari sunt:

  • copii cu vârsta peste  6 luni, personalul medical  si nemedical  din spitale, din  cabinetele de medicina de familie  personalul medico- sanitar din unitatile medico- sociale, personalul medical si nemedical din directiile de sanatate publica, personalul medical si nemedical din cadrul serviciilor de ambulanta jedetene;
  • persoanele adulte aflate pe listele medicilor de familie;
  • personalul  implicat  in asigurarea si mentinerea capacitatii operationale a structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Apararii Nationale si al Serviciului Roman de Informatii.

DSP Olt anunţă că vaccinare antigripală poate fi efectuata concomitent cu vaccinarea anti- Covid 19. Dacă cele două produse nu au fost administrate simultan, nu se impune un interval minim intre cele două administrari.

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei