APIA: Se depun cereri de plată pentru schema de ajutor „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”

HomeAgricultură

APIA: Se depun cereri de plată pentru schema de ajutor „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”

  Se depun cereri de plată, în perioada 17 aprilie-26 iunie, pentru anul 2024, aferente sesiunii 3/2020, anul 5 de angajament şi sesiunii 4/20

Subvenţii de până la 20.000 de euro pentru cultivatorii de cimbru, busuioc, coriandru, fenicul sau muştar. 30 iunie, termenul de depunere a cererilor
Misiuni de audit la fermele din Olt care au fost lovite de pesta porcină. Aproximativ 100.000 de porci au fost ucişi
Fermierii din Olt trebuie să-şi vizeze carnetele pentru obţinerea rentei viagere, până pe data de 31 august
Distribuie acest articol

Loading

 

Se depun cereri de plată, în perioada 17 aprilie-26 iunie, pentru anul 2024, aferente sesiunii 3/2020, anul 5 de angajament şi sesiunii 4/2021 anul 4 de angajament, pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”.

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că în perioada 17 aprilie – 26 iunie 2024 inclusiv, se depun Cereri de plată pentru anul 2024, aferente sesiunii 3/2020, anul 5 de angajament şi sesiunii 4/2021 anul 4 de angajament pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, aferentă Măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Pentru acordarea sprijinului în cadrul schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, solicitantul depune o cerere de plată – conform Anexei 1 din Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 145/16.04.2024 privind aprobarea formularului tip al cererii de plată și a instrucțiunilor de completare, pentru anul 2024. Cererea de plată se depune online, în aplicația electronică M15 (pe site-ul APIA prin Internet Explorer), se tipărește, se semnează și se depune/transmite împreună cu documentele aferente, la CJ APIA sau Centrul Municipiului Bucureşti al APIA. În cazuri excepționale, cererea de plată se poate depune doar pe suport de hârtie împreună cu documentele aferente”, transmite APIA.

Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (hectar), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din fondul forestier național, în baza unui angajament pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat:

 

  • Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște, pentru care beneficiarul primește 38 euro/an/ha pentru întreaga suprafață inclusă în angajament
  • Pachetul 2 – Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, pentru care beneficiarul primește 137 euro/an/ha pentru suprafaţa anuală pentru care se solicită sprijin în cadrul Pachetului 2 (acest pachet poate fi accesat numai împreună cu Pachetul 1).

 

Intensitatea sprijinului public, nerambursabil, acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 100%. Pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică degresivitatea sprijinului financiar, astfel că nivelul plăților va fi ajustat.

Informațiile detaliate pentru accesarea schemei de ajutor de stat pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul APIA www.apia.org.ro .

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0