Aproape 400 de olteni şi-au găsit o slujbă, în ianuarie, cu sprijinul AJOFM Olt

HomeSocial

Aproape 400 de olteni şi-au găsit o slujbă, în ianuarie, cu sprijinul AJOFM Olt

  382 persoane au fost angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt în prima luna a anului 2024. Cele mai m

Peste 5.000 de olteni şi-au găsit o slujbă cu sprijinul AJOFM, în primele 10 luni ale anului
Persoanele cu studii liceale şi-au găsit mai repede un loc de muncă prin intermediul AJOFM Olt
Peste 6.000 de persoane şi-au găsit o slujbă prin AJOFM Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

382 persoane au fost angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt în prima luna a anului 2024. Cele mai multe dintre acestea au vârsta peste 45 de ani.

 

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2024,189 au peste 45 de ani, 71 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 35 au între 25 și 35 de ani, iar 87 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 150 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 232 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (142), urmate de cele cu studii gimnaziale (86), profesionale (108), 21 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in prima luna a anului 2024, 177 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, transmite AJOFM Olt.

Astfel, în prima luna a anului 2024, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.022 persoane.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0