Avertizări de instabilitate atmosferică accentuată, până marţi la ora 10.00

HomeActualitateRecomandate

Avertizări de instabilitate atmosferică accentuată, până marţi la ora 10.00

  Meteorologii au emis noi avertizări de insiatbilitate atmosferică, valabile până marţi, 13 iunie, la ora 10.00. Potrivit ANM, în interval

HARTĂ. Avertizări ale meteorologilor de ploi, ninsori şi viscol
Cod Portocaliu de ploi abundente. Se vor cumula cantităţi de apă de peste 70…80 l/mp
HARTĂ. Avertizări meteo de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Totodată, zilele caniculare continuă
Distribuie acest articol

 

Meteorologii au emis noi avertizări de insiatbilitate atmosferică, valabile până marţi, 13 iunie, la ora 10.00.

Potrivit ANM, în intervalul 12 iunie, ora 6.00, – 13 iunie, ora 10.00, este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

 În restul teritoriului, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse”, transmite ANM.

De asemenea, în intervalul de valabilitate 12 iunie, ora 10.00 – 13 iunie, ora 10.00, va intra în vigoare un Cod Portocaliu de averse torențiale, care vizează județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș

„În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, transmite ANM.

Potrivit ANM, în interval de valabilitate: 12 iunie, ora 20.00 – 13 iunie, ora 08.00 va fi Cod Roşu de averse torențiale și abundente. Județele Mehedinți și Gorj și zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara

În județele Mehedinți și Gorj și în zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70…80 l/mp.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0