HARTĂ. Avertizări de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină în aproape toată ţara

HomeActualitateRecomandate

HARTĂ. Avertizări de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină în aproape toată ţara

  Meteorologii au emis avertizări cod Galben şi Cod Portocaliu ce vizează aproapte toată ţara. Se vor semnala averse torenţiale, descărcări el

Ploi, vijelii şi izolat grindină, în aproape toată ţara
Avertizări meteo de vânt, ninsori şi viscol, în toată ţara
HARTĂ. Avertizări ale meteorologilor de ploi, ninsori şi viscol
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii au emis avertizări cod Galben şi Cod Portocaliu ce vizează aproapte toată ţara. Se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii, începând de luni după-amiază, până marţi dimineaţa.

 

În intervalul de valabilitate 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 3, va fi Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării”, transmite ANM.

De asemenea, la ora 15.00 va intra în vigoare un Cod Portocaliu, valabil până în dimineaţa zilei de 4 iunie.

„În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp”, se mai arată pe site-ul ANM.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0