Avertizări de ploi torenţiale emise de meteorologi

HomeActualitateRecomandate

Avertizări de ploi torenţiale emise de meteorologi

  Adminstraţia Naţională de Metetorologie a emis noi avertizăti meteo de ploi torenţiale. Astfel, în intervalul de valabilitate 30 mai, ora 11

Avertizare meteo: Ploi şi vânt, în toată ţara. Ninsori, la munte
Se schimbă vremea: Vânt şi ploi, în aproape toată ţara, începând de joi seara
Nowcasting: Ploi, vijelii şi grindină în zeci de localităţi din Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Adminstraţia Naţională de Metetorologie a emis noi avertizăti meteo de ploi torenţiale. Astfel, în intervalul de valabilitate 30 mai, ora 11.00 – 30 mai, ora 23.00, intră în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în timp ce în vestul şării va fi Cod Portocaliu, între orele 12.00-20.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri (31 mai)”, transmite ANM.

De asemenea, în vestul ţării în interval de valabilitate: 30 mai, ora 12:00 – 30 mai, ora 20:00va fi Cod Portocaliu de averse torențiale și grindină,  județele afectate fiind Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad

În județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 40…70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, transmite ANM.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0