Bilanţul ITM Olt, odată cu instituirea stării de alertă. 31 de amenzi aplicate angajatorilor pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară

HomeSocial

Bilanţul ITM Olt, odată cu instituirea stării de alertă. 31 de amenzi aplicate angajatorilor pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară

De la începutul stării de alertă, în judeţul Olt, au fost efectuate o serie de controale cu privire la modul în care angajatorii protecţia sanitară a lucrătorilor, în contextul pandemiei COVID-19. Potrivit datelor ITM olt, s-au aplicat o serie de avertismente, dar şi amenzi în valoare de 31.000 de lei.

Persoanele fizice şi juridice care capturează animale din fauna sălbatică au nevoie de autorizaţie de mediu
Primăria Slatina: Se pot depune cererile pentru acordarea tichetelor sociale de Paşte. Valoarea acestora este de 100 de lei
Persoane depistate muncind la negru în Optaşi şi Pleşoiu. Firmele, amendate cu 80.000 de lei
Distribuie acest articol

Loading

În perioada 18 mai 2020, odată cu instituirea stării de alertă, și până la data de 31 octombrie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt.

Au fost vizate domenii de activitate precum: comerț cu amanuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi, restaurante.

În urma celor 652 controale (633 de zi și 19 noapte) au fost dispuse 540 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, au fost sancționați 459 angajatori, fiind aplicate 515 sancțiuni contravenționale, din care 484 avertismente și 31 amenzi în valoare de 31.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini, nepurtarea în spații închise, de către lucrători, a măștilor de protecție, neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2, neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2”, transmite ITM Olt.

ITM Olt anunţă că în perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 .

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0