Peste 350 de persoane s-au angajat, în ianuarie, prin intermediul AJOFM Olt

HomeSocial

Peste 350 de persoane s-au angajat, în ianuarie, prin intermediul AJOFM Olt

  Datorită serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt,

Cursuri de formare profesională în Olt pentru 84 de persoane
Rata şomajului a crescut la 6,12 % în judeţul Olt
Bursă AJOFM Olt: 894 de locuri de muncă, 630 de participanţi şi doar 167 de persoane selectate pentru interviu
Distribuie acest articol

Loading

 

Datorită serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, în luna ianuarie, 355 persoane au fost încadrate în muncă.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2023,175 au peste 45 de ani, 47 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 74 au între 25 și 35 de ani, iar  59  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 173 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  182  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (155), urmate de cele cu studii gimnaziale (72), profesionale (79), 25 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in prima luna a anului 2023, 156 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Astfel, în prima luna a anului 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.866  persoane”, transmite AJOFM Olt.

CITEŞTE ŞI: Rata şomajului, în continuă creştere în Olt

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0