Campanie de testare pentru hepatitele virale B și C în comuna Studina, joi 23 noiembrie, în intervalul orar 10.00-14.00

HomeRecomandateSănătate

Campanie de testare pentru hepatitele virale B și C în comuna Studina, joi 23 noiembrie, în intervalul orar 10.00-14.00

  Locuitorii din judeţul Olt se pot testa gratuit, joi, 23 noiembrie, în intervalul orar 10.00-14.00, în cadrul campaniei derulate de Insitutu

Alertă imediată de vijelii, grindă şi ploi torenţiale în mai multe localităţi din Olt
Un bărbat, din Olt, a murit în timp ce încărca marfă la firma pentru care lucra
Se deschide „Plaja Olt”. Tarifele practicate în sezonul estival 2024
Distribuie acest articol

Loading

 

Locuitorii din judeţul Olt se pot testa gratuit, joi, 23 noiembrie, în intervalul orar 10.00-14.00, în cadrul campaniei derulate de Insitutul Fundeni în parteneriat cu Asociaţia Română Anti-SIDA, pentru hepatitele virale B şi C. Screeningul va avea loc la Dispensarul Uman din comuna Studina.

 

Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) și Primăria Comunei Studina organizează joi, 23 noiembrie, o amplă actiune de testare pentru hepatitele virale B și C.  Caravana LIVE(RO)2-SUD se va afla la Dispensarul Uman din Strada George Coșbuc nr. 20,  în intervalul orar 10.00-14.00.

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc să testeze pentru hepatitele virale B și C testarea și stadializarea va fi asigurată  de o echipa medical mixtă formată din medici gastroenterologi și asistenți medicali din cadrul Centrelor de Prevenție de la Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Universitar de Urgență București.

În acest mod echipa medicală mixtă dorește să vină în suportul persoanelor din mediul rural care pot afla dacă au o infecție cu virusul hepatitic B sau C, dar pentru care este mai greu să se deplaseze într-un spital sau nu și-ar putea permite unele investigații specifice.

Doritorii au posibilitatea de a veni direct la Caravană pentru testare sau continuarea investigațiilor sau se pot programa lăsând un mesaj cu numele si prenumele la numărul de telefon 0766/327 738.

Campania se adresează tuturor persoanelor peste 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate prin sistemul public de asigurări de sănătate, cu domiciliul în județul Olt sau într-unul dintre județele de acoperire a Proiectului, cu excepția femeilor însărcinate, care pot beneficia de aceste investigații printr-un program specific. Singura condiție este ca persoanele ce își doresc testarea sau continuarea investigațiilor să aibă asupra lor un act de identitate valabil”, transmit organizatorii evenimentului.

La caravană pot veni și pacienții deja depistați de medicii de familie din județul Olt prin intermediul acestui Program, dar care, din diverse motive, nu au avut posibilitatea de a ajunge la unul dintre Centrele de Prevenție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Institutului Clinic Fundeni sau al Spitalului Universitar de Urgență București.

Testarea tuturor celor prezenți în data de 23 noiembrie la Caravană se va asigura prin teste rapide efectuate din sânge capilar (deget). Persoanele depistate pozitiv în urma testării vor beneficia de analize din sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei și fibroscan plus ecografie pentru evaluarea gradului de fibroză hepatică.

Toate persoanele prezente la testare și toți pacienții depistați vor beneficia de consilierea și îndrumarea echipei partenerului oficial al Proiectului LIVE(RO)2-SUD, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).

Proiectul LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care au fost testate aproape 180.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, s-a derulat în douăsprezece județe din zona SUD-MUNTENIA și SUD-VEST OLTENIA de la începutul anului 2021 și se apropie de final.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0