Campanie de verificare a transportatorilor din Olt. Ce nereguli au fost depistate

HomeSocial

Campanie de verificare a transportatorilor din Olt. Ce nereguli au fost depistate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt în colaborare cu Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier  au organizat controoale în rândul transportatorilor. Au fost depistate o serie de nereguli pentru care s-au dispus măsuri de remediere legate de foile de parcurs, diurna salariaţilor sau neevidenţierea orelor de muncă.

COVID-19 îi lasă pe pensionari fără bilete de tratament
Autorecenzare în Olt: 2.567 chestionare completate/zi. Slatina, pe primul loc
Finanţele au introdus ordinul de plată multiplu electronic
Distribuie acest articol

Loading

În perioada 26 – 30 octombrie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat acțiuni de control în cadrul Campaniei Naţionale privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă și de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili).

Printre principalele obiective ale campaniei s-au aflat dentificarea şi combaterea muncii nedeclarate, controlul privind respectarea timpului de muncă și de odihnă al conducătorilor auto, luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii  COVID-19 şi eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Relații de Muncă, împreună cu inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), au efectuat o serie de controale la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile menţionat. Au fost dispuse 13 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, pentru : neevidențierea zilnică a orelor de muncă ale salariaților care desfășoară activitate în străinatate, nestabilirea nivelului negociat al diurnei cu salariații, prin contractele individuale de muncă sau acte adiționale încheiate la acestea , necorelarea datelor din foile colective de prezență cu cele din foile de parcurs, neacordarea diurnei cuvenită pentru perioada verificată”, transmite ITM Olt.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0