CAS Olt: Consultaţiile medicale şi reţetele electronice pot fi acordate în continuare la distanţă

HomeSănătate

CAS Olt: Consultaţiile medicale şi reţetele electronice pot fi acordate în continuare la distanţă

  Serviciile medicale la distanţă se menţin şi după data de 1 iulie 2023, anunţă Casa de Asigurări de Sănătate Olt. De asemenea, medicii pot t

CAS Olt: Ce trebuie făcut dacă aţi pierdut cardul de sănătate
Peste 33 de milioane de lei au primit spitalele din Olt pentru asigurarea serviciilor medicale în primele luni ale anului 2023
Peste 1.200 de bolnavi de cancer din Olt au beneficiat, în 2021, de tratament în valoare de aproape 10 milioane de lei
Distribuie acest articol

 

Serviciile medicale la distanţă se menţin şi după data de 1 iulie 2023, anunţă Casa de Asigurări de Sănătate Olt. De asemenea, medicii pot transmite electronic reţetele pacienţilor.

Atât medicii de familie cât și medicii de specialitate din ambulatoriu pot acorda consultații la distanță, prin orice mijloace de comunicare, pentru bolile cu potenţial endemo-epidemic ce necesită izolare precum și pentru afecţiunile cronice, cu respectarea aceloraşi condiţii de acordare ca şi în cazul consultaţiilor în cabinet pentru afecţiunile respective.

Medicul consemnează consultaţia medicală la distanţă în registrul de consultaţii şi în fişa pacientului, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat şi a intervalului orar în care aceasta a fost efectuată, şi emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, inclusiv rețeta electronică on-line sau off-line pentru medicamente compensate. Aceste documente se transmit pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

În cazul consultațiilor la distanță acordate de medicii de specialitate din ambulatoriu pacienții sunt exceptați de la obligaţia prezentării biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate”, transmite Casa de Asigurări de Sănătate Olt.

Tot la distanță pot fi acordate terapiile psihiatrice, precum și sfatul genetic, acestora aplicându-li-se reglementările legale în vigoare pentru serviciile diagnostice şi terapeutice efectuate în cabinet.

De asemenea, se pot acorda la distanță, prin orice mijloace de comunicare, serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog în specialitatea psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, precum și în specialitatea psihopedagogie specială – logoped. Și acestor servicii conexe li se aplică reglementările legale în vigoare pentru serviciile efectuate în cabinet.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0