Un restaurant, din Slatina, şi o societate de construcţii, din Slătioara, amendate pentru munca la negru

HomeSocial

Un restaurant, din Slatina, şi o societate de construcţii, din Slătioara, amendate pentru munca la negru

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi, în valoare de 40.000 de lei, pentru munca la negru, în luna iulie, în Slatina şi Slă

A căzut  de la 12 metri înălţime, de pe un stâlp din Slatina, în timp ce efectua reparaţii electrice. Bărbatul nu a putut fi salvat
Taximetrişti din Balş şi muncitori în construcţii la o firmă din Găneasa, prinşi fără cărţi de muncă de ITM Olt
Ziua Mondială a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, marcată de Inspectoratul de Muncă Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi, în valoare de 40.000 de lei, pentru munca la negru, în luna iulie, în Slatina şi Slătioara. Un restaurant şi o societate de construcţii au fost depistate că câte un muncitor ce nu avea contract de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna iulie,  184 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 280 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:

  • neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de
  • muncă;
  • neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
  • netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
  • neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
  • neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
  • neefectuarea controlului medical periodic, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 104 sancțiuni, din care 95 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 72.000 lei.

De asemenea, în luna iulie 2023, inspectorii de muncă au identificat două persoane care desfășurau muncă nedeclarată (o persoană la un angajator din Slatina – restaurant, o persoană la un angajator din Bucureşti, punct lucru Slătioara – construcţii).  Cele două societăţi au fost amendate cu 40.000 de lei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0