Un restaurant, din Slatina, şi o societate de construcţii, din Slătioara, amendate pentru munca la negru

HomeSocial

Un restaurant, din Slatina, şi o societate de construcţii, din Slătioara, amendate pentru munca la negru

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi, în valoare de 40.000 de lei, pentru munca la negru, în luna iulie, în Slatina şi Slă

Cinci firme, din Olt, depistate cu muncitori la negru. 140.000 de lei, valoarea amenzilor
Benzinărie din Slatina, amendată cu 60.000 de lei pentru munca la negru
ITM Olt, campanie în rândul angajatorilor ai căror salariaţi pot dezvolta afecţiuni musculo-scheletice
Distribuie acest articol

Loading

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi, în valoare de 40.000 de lei, pentru munca la negru, în luna iulie, în Slatina şi Slătioara. Un restaurant şi o societate de construcţii au fost depistate că câte un muncitor ce nu avea contract de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna iulie,  184 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 280 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:

  • neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de
  • muncă;
  • neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
  • netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
  • neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
  • neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
  • neefectuarea controlului medical periodic, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 104 sancțiuni, din care 95 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 72.000 lei.

De asemenea, în luna iulie 2023, inspectorii de muncă au identificat două persoane care desfășurau muncă nedeclarată (o persoană la un angajator din Slatina – restaurant, o persoană la un angajator din Bucureşti, punct lucru Slătioara – construcţii).  Cele două societăţi au fost amendate cu 40.000 de lei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0