Cîmpeanu, despre chestionarele din şcoli privind intenţia de vaccinare: „77,5% sunt cu NU”

HomeInvățământ

Cîmpeanu, despre chestionarele din şcoli privind intenţia de vaccinare: „77,5% sunt cu NU”

  Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a semnat o completare a ordinului comun privind testarea elevilor

Sorin Cîmpeanu a anunţat cum vor afla elevii, săptămână de săptămână, dacă merg fizic la şcoală
Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar
Până vineri, autorităţile decid dacă şcolile se închid sau rămân deschise şi după pragul incidenţei de 6
Distribuie acest articol

Loading

 

Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a semnat o completare a ordinului comun privind testarea elevilor care vor să revină la şcoală în ziua a opta de la trecerea clasei în online. De asemenea, ministrul Educaţiei a anunţat că, din păcate, foarte puţini părinţi sunt dispuşi să-şi vaccineze copiii.

Am semnat completarea la ordinulul comun, este vorba de o completare prin care am clarificat urmatoarele situatii, pentru a da posibilitatea revenirii in scoala a elevilor in ziua a opta:

  • daca exista cabinete medicale scolare. Elevii trebuie sa se testete
  • acolo unde nu exista cabinete scolare se va solicita DSP
  • daca sunt elevi care s-au testat oriunde, vor putea prezenta rezultatetele negative pentru a reveni la scoala începand cu ziua a opta.

Este regretabil că printr-o adresă semnata de un functionar al MS s-au adus completari unui ordin comun de ministru, lucru ilegal deoarece o adresă nu e un act administrativ de natura a aduce compeltari unui ordin de ministru. Este o instructiune a ministrului sanatatii. S-a înalturat acest neajuns si astazi se va publica in Monitorul Oficial completarea la ordinul comun de ministru.

În ultima săpătmână s-au vaccinat aproape 2500 de elevi. Sunt peste 51.000 de vaccinați în grupa de vârstă 12-15 ani, 180.942 vaccinați între 16-19 ani. Peste 17.000 de tineri s-au vaccinat în ultima săptămână, aproape 2.500 pe zi.

Am centralizat 290.000 de chestionare privind intenția de vaccinare, 7,5% sunt cu “da”, 15% sunt indeciși și 77,5% sunt cu “nu””, a declarat ministrul.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0