-3.8 C
Slatina
joi, decembrie 9, 2021

Controale la firmele de curierat din Olt. Un angajator a fost amendat pentru munca la negru

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

ITM Olt a efectuat, în perioada 9-9 octombrie, controale pentru depistarea cazurilor de muncă la negru la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul activități de poștă și de curier. Un angajator din localitatea Traian s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au efectuat o serie de controale la opt angajatori din domeniul curierat.  În urma acestor verificări au fost dispuse 8 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și a fost aplicată o  amendă contravențională în valoare de 20.000 lei, unui angajator din localitatea Traian, pentru identificarea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în timpul controalelor au fost:

–             neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă;

–             netransmiterea elementelor contractului individual de muncă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității de către salariatul în cauză;

–             angajatorii nu respectă obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de către fiecare salariat cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit, al programului de lucru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email