Decizie definitivă a ÎCCJ: Cristian Popescu Piedone, condamnat în dosarul Colectiv, va fi eliberat din închisoare

HomeNațional

Decizie definitivă a ÎCCJ: Cristian Popescu Piedone, condamnat în dosarul Colectiv, va fi eliberat din închisoare

  Fostul primar  al Sectorului 5 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, po

Cresc salariile bugetarilor și pensiile, de la 1 ianuarie 2023
Au plasat pe piaţa din România 10.000 de euro falşi
Un nou deces printre consumatorii de spirt contrafăcut. Ultima victimă, un bărbat de 48 de ani
Distribuie acest articol

Loading

 

Fostul primar  al Sectorului 5 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, este pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei de miercuri a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Decizia este definitivă.

ÎCCJ a admis, miercuri, recursul în casaţie formulat de Popescu Cristian Victor Piedone împotriva deciziei de condamnare în dosarul Colectiv. În urma acestei decizii, fostul primar al Sectorului 5 din Bucureşti va fi eliberat din închisoare. Acesta a fost încarcerat timp de un an la Jilava.

Instanța a casat, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a lui Popescu Cristian Victor Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală din 16 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală.

În rejudecare, magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC Colectiv Club SRL), a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat și au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone.

Astfel, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză. Decizia este definitivă.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0