Decizie în cazul Piteşti: Unul dintre poliţiştii arestaţi s-a pensionat, iar celălalt a fost suspendat

HomeEveniment

Decizie în cazul Piteşti: Unul dintre poliţiştii arestaţi s-a pensionat, iar celălalt a fost suspendat

  Unul dintre cei doi poliţişti piteşteni, arestaţi preventiv în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă, s-a pe

CNSU : Spania și Italia intră în zona roșie. Persoanele care sosesc în România, exceptate de la carantină
Decizie CJSU Olt: Carantină ridicată în Vişina Nouă
Salariile profesorilor vor creşte cu 16 % începând cu 1 ianuarie 2022
Distribuie acest articol

Loading

 

Unul dintre cei doi poliţişti piteşteni, arestaţi preventiv în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă, s-a pensionat, iar în cazul celuilalt au fost suspendate raporturile de serviciu, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, pentru unul dintre cei doi agenţi de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. (…) În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, cel de-al doilea agent de poliţie a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”, se precizează într-o informare transmisă de IPJ Argeş, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în cazul agentului căruia i-au fost suspendate raporturile de serviciu se va proceda ulterior conform prevederilor legale, în funcţie de măsurile procesuale penale care vor fi dispuse.

Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Moartea bărbatului  a fost una violentă, ca urmare a unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0