Despăgubiri pentru secetă: Au început plățile către fermieri

HomeAgricultură

Despăgubiri pentru secetă: Au început plățile către fermieri

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a demarat plata despăgubirilor pentru calamități, astfel că primele sume vor ajunge în conturi

Protest în centrele APIA din Olt. Timp de o oră nu s-au preluat cereri de la fermieri
Oltul, pe primul loc la Programul „Legume în spaţii protejate”. 4.500 de fermieri s-au înscris pentru obţinerea subvenţiei
Focar de pestă africană în Olt. Zece porci dintr-o gospodărie din Coteana vor fi omorâţi
Distribuie acest articol

 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a demarat plata despăgubirilor pentru calamități, astfel că primele sume vor ajunge în conturile fermierilor în următoarele zile, pe măsură ce fiecare DAJ va efectua viramentele spre beneficiari.

Astfel, au fost alimentate conturile Direcțiilor Agricole din județele Arad, Buzău, Călărași, Cluj, Dolj, Maramureș, Neamț, Sălaj, Suceava cu suma de 50.450.184 lei, iar plățile vor continua și către celelalte Direcții Județene, pe măsură ce este finalizată documentația necesară pentru depunerea deconturilor la MADR.

„Iată că la scurtă vreme de la adoptarea actului normativ prin care acordăm despăgubirile pentru calamități, suntem în situația în care acordăm aceste despăgubiri, conform legii, astfel încât fermierii să aibă posibilitatea să își susțină cheltuielile efectuate în această perioadă pentru producțiile viitoare. Fermierii așteaptă aceste sume și MADR a început să le achite. Până la finalul anului vor fi plătite toate sumele cuvenite”, a declarat ministrul Petre DAEA. 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0