Doar două cazuri de consum de droguri, în şcolile din Olt, semnalate către IPJ: „De regulă, acest consum nu se întâmplă în şcoli”

HomeEveniment

Doar două cazuri de consum de droguri, în şcolile din Olt, semnalate către IPJ: „De regulă, acest consum nu se întâmplă în şcoli”

  Potrivit unui bilanţ pe linie de siguranţă şcolară, în judeţul Olt, au fost efectuate sute de acţiuni preventiv informative în rândul elevil

VIDEO. Bătaie în mijlocul străzii, în Drăgăneşti-Olt. Un bărbat a fost agresat de trei indivizi
Jandarmii olteni solicitaţi să intervină pentru căutarea unui urs într-o gospodărie din Pleşoiu
Doctoriţă din România, mamă a unui copil de 2 ani, ucisă cu cruzime în Germania
Distribuie acest articol

Loading

 

Potrivit unui bilanţ pe linie de siguranţă şcolară, în judeţul Olt, au fost efectuate sute de acţiuni preventiv informative în rândul elevilor cu privire la consumul de droguri, bullying-ului, absenteismului şcolar sau a actelor de violenţă. Potrivit spuselor comandantului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ionuţ Ilinca, în anul şcolar 2022-2023, au fost deschise două dosare de cercetare cu privire la consumul de droguri în şcolile din judeţ.

Temerea cea mai mare a părinţilor este, pe bună dreptate, consumul de droguri în şcoli, pe lângă alte fapte antisociale cum ar fi violenţa, dar şi bullying-ul sau orice alte acţiuni menite să pericliteze siguranţa copilului în şcoală.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a organizat, astăzi, o conferinţă de presă, în care au fost prezentate activităţile întreprinse pe linia siguranţei şcolare. La eveniment au participat comisarul şef al IPJ Olt, Ionuţ Ilinca, şeful Biroului Siguranţă Şcolară Gabriela Lazăr, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt.

Potrivit statisticilor, în anul şcolar 2022-2023, doar două cazuri de consum de droguri în rândul elevilor au fost semnalate Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

În anul şcolar anterior, au fost două sesizări pe consum de droguri. O sesizare venită  din partea unei unităţi de învăţământ în cazul unui elev, cu suspiciunea că ar consuma substanţe interzise. Această situaţie a fost prezentată mai departe către DIICOT, şi un alt caz, care a fost şi mediatizat, cel al copiilor de la Scorniceşti, care erau sub influenţa unor băuturi alcoolice combinate…Aceste două cazuri au fost în atenţia noastră”, a precizat şeful Biroului Siguranţă Şcolară, din cadrul IPJ Olt, Gabriela Lazăr.

Potrivit şefului IPJ Olt, Ionuţ Ilinca, periodic sunt desfăşurate activităţi preventive în rândul elevilor  cu privire la consumul de droguri. În momentul în care sunt constatate fapte ilicite pe linia consumului de droguri, competenţa este declinată.

Trebuie să separăm puţin lucrurile. IPJ Olt, prin structurile subordonate, desfăşoară activităţi preventive. În ceea ce priveşte acţiunile de combatere efectivă a consumului de droguri, nu avem o statistică, pentru că nu ne sunt raportate.  Noi desfăşurăm activităţi preventive, iar în momentul în care constatăm, colegii de la ordine publică, sau orice alţi colegi, care constată un eveniment cu privire la consumul de droguri, face o constatare, după care solicită prezenţa la faţa locului a specialiştilor din cadrul Combaterii Crimei Organizate.

De regulă, acest consum nu se întâmplă în şcoli. Nu au fost semnalate cazuri, cu excepţia celor prezentate. Nu excludem consumul, dar din datele şi informaţiile furnizate şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt nu rezultă cazuri de consum în şcoală, efectiv în incinta şcolilor”, a precizat şeful IPJ Olt, Ionuţ Ilinca, despre consumul de droguri în şcolile oltene.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0