Doi bărbaţi, cetăţeni români, care au împuşcat mortal o persoană în Marbella, au fost prinşi. Aceştia vor fi predaţi autorităţilor spaniole

HomeNațional

Doi bărbaţi, cetăţeni români, care au împuşcat mortal o persoană în Marbella, au fost prinşi. Aceştia vor fi predaţi autorităţilor spaniole

Doi români, daţi în urmărire generală de autorităţile spaniole, au fost prinşi pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat de 29 de ani şi unul de 39 de ani, care în noiembrie 2019 au împuşcat mortal o persoană, iar o alta a fost grav rănită, în Marbella-Spania. Cei doi vor fi predaţi autorităţilor spaniole.

Cei doi au comis crima în noiembrie 2019, fiind prinşi în aceste zile pe teritoriul României

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru: „Aşteptăm focarul în preajma Sărbătorilor Pascale”
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morţii îndrăgitului artist Petrică Mîţu Stoian
Nelu Tătaru: „Virusul nu alege, nu doarme, virusul nu se odihneşte începând de la 11.00 seara. Transmiterea aerogenă se poate întâmpla în orice moment”
Distribuie acest articol

Loading

 

Pe 7 februarie 2020, a fost depistat și reținut în Sibiu, un bărbat, cetățean român, de 29 de ani, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole care au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor comis pe teritoriul Spaniei.

Depistarea lui a avut loc în urma declanșării unei operațiuni E.N.F.A.S.T. de către Unitatea de Căutare a Persoanelor Urmărite din cadrul Poliției Naționale din Spania (F.A.S.T. Spania), împreună cu Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale (F.A.S.T. România) și a compartimentelor urmăriri ale I.P.J Sibiu și I.P.J. Hunedoara.

În continuarea aceleiași operațiuni, la data de 21 februarie 2020, a fost depistat în municipiul Băileşti – județul Dolj, și reținut un alt cetățean român, de 39 de ani, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole, pe numele acestuia fiind emis, de asemenea, un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de omor comis pe teritoriul Spaniei.

Cele două persoane sunt cercetate de autoritățile judiciare spaniole, fiind bănuite că, împreună, la data de 15 noiembrie 2019, în localitatea Marbella-Spania, ar fi săvârșit infracțiunile de omor prin împușcare asupra unei persoane și tentativă de omor cu aceeași armă de foc asupra unei alte persoane, căreia i-au pus viața în pericol prin leziunile provocate prin împușcare„, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Cei doi urmăriți internațional au fost prezentați procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pe a căror rază de competență au fost depistați de polițiștii structurilor de urmăriri, fiind reținuți pentru 24 ore.

Ulterior, cei doi au fost arestați în vederea predării către autoritățile spaniole de judecătorii curților de apel Alba și Craiova, fiind încarcerați în aresturile Poliției Române. La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri” , pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

Rețeaua ENFAST a devenit operațională la data de 1 octombrie 2012 și permite cooperarea directă între structurile operative din cadrul polițiilor naționale ale statelor membre ale U.E.,  în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0