Doi soţi arestaţi preventiv pentru omorârea fetiţei lor. Copila a fost arsă cu apă fierbine

HomeEveniment

Doi soţi arestaţi preventiv pentru omorârea fetiţei lor. Copila a fost arsă cu apă fierbine

  Doi soţi, din Prahova, au fost arestaţi preventiv pentru omorârea fetiţei lor, măsura fiind luată la aproape doi ani de la momentul faptei.

Bărbat găsit decedat pe marginea drumului, în comuna Sâmbureşti, din judeţul Olt
Se cere sprijinul populaţiei pentru găsirea unei minore din Craiova
FOTO. Un bărbat din Scorniceşti a murit pe loc, după ce a intrat direct într-un TIR care circula regulamentar
Distribuie acest articol

Loading

 

Doi soţi, din Prahova, au fost arestaţi preventiv pentru omorârea fetiţei lor, măsura fiind luată la aproape doi ani de la momentul faptei. Anchetatorii au stabilit că minora a avut o moarte violentă, ca urmare a unor arsuri grave pe care le-a suferit, iar părinţii acesteia nu au luat nicio măsură pentru a-i asigura îngrijirile medicale necesare.

Potrivit unui comunicat postat, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, victima avea vârsta de doi ani şi 10 luni, iar părinţii acesteia au fost arestaţi preventiv la data de 1 aprilie.

Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu în acest caz, la data de 27 octombrie 2021, iar cercetările s-au desfăşurat iniţial cu privire la comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor asupra unui membru de familie şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, întrucât la acel moment au rezultat indicii temeinice cu privire la comiterea unei infracţiuni cu intenţie contra vieţii.

În fapt, a rezultat că în seara de 26.10.2021, în jurul orei 22,00, aflându-se în comuna Poienarii Burchii, judeţul Prahova, victima M.A.P., în timpul băii de seară, a suferit arsuri cu apă fierbinte, de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală, după care, în intervalul orar 22,00 – 05,00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă. Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2022, ora 05,00″, arată sursa citată.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală (autopsie), moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute urmare a arsurilor, între leziuni şi deces existând legătură de cauzalitate directă necondiţionată.

„Propunerea de arestare preventivă a fost formulată la momentul la care din probe certe, după administrarea unui probatoriu complex, a rezultat că împotriva celor doi părinţi poate fi susţinută o acuzaţie în materie penală sub aspectul comiterii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, se mai precizează în comunicat.

Sursa: Agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0