Dolj: Grup infracţional de trafic de migranţi, destructurat de DIICOT

HomeEveniment

Dolj: Grup infracţional de trafic de migranţi, destructurat de DIICOT

  Membrii unui grup infracțional organizat, constituit în județul Dolj, ar fi racolat, îndrumat, adăpostit, transportat și transferat migranți

O copilă de 13 ani, din Olt, victimă a unor bărbaţi cercetaţi pentru pornografie infantilă, act sexual cu un minor şi şantaj
VIDEO&FOTO. Percheziţii în Olt, dar şi alte judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional care adăpostea şi transporta migranţi
FOTO. Fete exploatate sexual în apartamente închiriate în regim hotelier, în Craiova. Proxeneţii la racolau prin metoda „loverboy”
Distribuie acest articol

Loading

 

Membrii unui grup infracțional organizat, constituit în județul Dolj, ar fi racolat, îndrumat, adăpostit, transportat și transferat migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu destinația finală Europa de Vest, obținând pentru fiecare migrant între 500 și 1.000 de euro.  Mai multe persoane au fost reţinute, ulterior fiind luată măsura arestului la domiciliu.

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a unor persoane, într-o cauză penală privind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți, în formă continuată și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna septembrie 2023, membrii unui grup infracțional organizat, constituit în județul Dolj, ar fi racolat, îndrumat, adăpostit, transportat și transferat migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu destinația finală Europa de Vest, obținând pentru fiecare migrant între 500 și 1.000 de euro.  

Aceștia ar fi fost preluați de pe malul bulgăresc al Dunării și ar fi fost transportați cu  ambarcațiuni nesigure (bărci pneumatice), iar după intrarea pe teritoriul României ar fi fost conduși pe jos, până la autovehiculele care i-ar fi preluat și transportat spre granița de vest”, transmite IPJ Dolj.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost documentate și oprite trei astfel de transporturi, fiind identificați 57 de migranți, de origine siriană.

De asemenea, la data de 29 noiembrie a.c., au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județele Dolj și Mehedinți, în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de 30 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a 6 persoane și măsura arestului la domiciliu, față de alte două.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0