18.1 C
Slatina
sâmbătă, august 13, 2022

DSP Olt a emis noi decizii, cu perioade scurtate, în cazul persoanelor testate pozitiv cu Covid-19

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioană
Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -

 

Persoanele testate pozitiv cu Covid-19 înainte de emiterea noului ordin care stabileşte reducerea perioadei de izolare primesc noi decizii din partea DSP Olt. Astfel, persoanele vaccinate vor sta în izolare 7 zile, în timp ce cele nevaccinate 10 zile.

Pacienţii cu infecţia SARS-CoV-2 asimpotomatici sunt, potrivit noului ordin publicat în Monitorul Oficial, cu aplicabilitate de astăzi, 10 ianuarie,  izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi prin medicul de familie pentru o perioadă de 10 zile pentru persoanele nevaccinate şi 7 zile pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile.

Prin urmare, DSP Olt a refăcut deciziile de izolare a celor confirmaţi pozitiv înainte de emiterea noului ordin, astfel încât perioadă să fie scurtată conform noilor prevederi.

Înaintea noului ordin, persoanele confirmate pozitiv erau obligate să stea în izolare 14 zile. La nivel judeţului Olt, aproximativ 150 de persoane se află în izolare la domiciliu.

De asemenea, potrivit noilor reglementări, persoanele vaccinate care sunt contacți direcți ai unor pacienți COVID vor sta în carantină 5 zile, iar cele nevaccinate – 10 zile. Aceeași perioadă de carantină se aplică și persoanelor nevaccinate care intră în țară din zonele cu risc epidemiologic, fără să prezinte un test negativ COVID-19.

Până la noul ordin, cei vaccinați nu stăteau în carantină dacă erau contacți ai unor persoane infectate cu COVID-19.

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei