Informare meteo: Ploaia se transformă în lapoviţă şi ninsoare. Se va depune strat de zăpadă în Oltenia

HomeActualitate

Informare meteo: Ploaia se transformă în lapoviţă şi ninsoare. Se va depune strat de zăpadă în Oltenia

  Meteorologii au emis o informare meteo valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 10.00, 12 ianuarie, ora 10.00, de precipitaţii moderate canti

Meteorologii anunţă ninsoare în toată ţara şi vreme deosebit de rece
Vânt şi precipitaţii, în toată ţara. 15 judeţe, sub Cod Galben
Informare meteo: Ploi, vânt şi vreme deosebit de rece, în următoarele două zile
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii au emis o informare meteo valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 10.00, 12 ianuarie, ora 10.00, de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. Treptat ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar din noaptea de luni spre marţi în Oltenia se va depune strat de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, în Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

„Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie). Pe arii restrânse se va forma polei.

Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea”, se arată pe site-ul ANM.

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0