DSVSA Olt a retras din magazine 10 kg de carne şi a dat amenzi de 22.400 de lei în urma unor controale specifice Sărbătorilor

HomeActualitateRecomandate

DSVSA Olt a retras din magazine 10 kg de carne şi a dat amenzi de 22.400 de lei în urma unor controale specifice Sărbătorilor

  DSVSA Olt a început controalele specifice Sărbătorilor de Iarnă. S-au aplicat amenzi în valoare de 22.400 de lei şi au fost retrase de la co

Lucrări de reparații la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina
Peste 100 de persoane din Olt au fost amendate, în ultimele 24 de ore, pentru că au ieşit fără un motiv întemeiat
Cod Portocaliu de ploi și vijelii în cea mai mare parte a țării
Distribuie acest articol

Loading

 

DSVSA Olt a început controalele specifice Sărbătorilor de Iarnă. S-au aplicat amenzi în valoare de 22.400 de lei şi au fost retrase de la comercializare aproximativ 10 kg de carne de carne de porc, pui, dar şi produse lactate.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a aplicat, în această perioadă, 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.400 lei și 6 avertismente la unități de alimentație publică, magazine alimentare, un supermarket, un laborator de cofetărie-patiserie, pentru neconformițile constatate, cum ar fi :

– depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare ;

– neverificarea stării de sănătate a personalului ;

– etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare ;

– întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și echipamentelor .

De asemenea, a fost reținută oficial o cantitate de 9,629 kg de produse alimentare de origine animal  (carne de porc, carne de pasăre, produse lactate), ca urmare a etichetării necorespunzătoare .

Au fost efectuate un număr de 4 controale în târguri și 4 controale în trafic împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt . Nu au fost identificate neconformități pentru care să fie aplicate sancțiuni contravenționale .

S-au luat măsuri pentru a interzice comercializarea produselor si a alimentelor în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar sau în sistem de vânzare stradal, la solicitarea altor instituții abilitate”, transmite DSVSA Olt.

DSVSA Olt recomandă consumatorilor să se aprovizioneze cu produse alimentare specifice acestei perioade, cu carne de porc şi produse din came de porc numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, astfel având certitudinea că, atât carnea cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică .

După cumpărare, în cel mai scurt timp posibil, alimentele de origine animală se introduc în frigider unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatura de refrigerare de preferinţă între 0˚C+4˚C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0